Den rette meditationsstilling

Med eller uden meditationstaburet, har den ideelle sidestilling under meditation tre væsentlige egenskaber: den er stabil, den er ret og den er behagelig.

  1. Stabil – så din hjerne føles sikker, og er i stand til at vende sig ind uden forstyrrelser
  2. Ret – så din krop hjælper dig med at være mere til stede, fokuseret og opmærksom
  3. Komfortabel – så du kan sidde afslappet i længere tid uden smerter og uden at skulle rykke dig.

Med det i menté vil det styre enhver praksis at finde den ideelle meditationspude, taburet eller bænk til din krop.

Der er flere forskellige anbefalede stillinger til meditation, de mest populære for vesterlændinge er burmeser (simpel korsbenet) og Seiza (knælende på en taburet eller en pude). De traditionelle stillinger så som Lotus og Halv lotus, kræver god fleksibilitet og kan være ubehagelige for nogle.

Uanset placeringen af ​​dine ben gælder der nogle generelle principper for alle meditationsstillinger:

  • Træk forsigtigt din hage tilbage, og stræk hovedet mod loftet
  • Luk din mund og få din tunge forsigtigt til at røre ganen
  • Slap af i dine skuldre (det hjælper dig med at trække vejret)
  • Placer dit bækken på sædet, så din ryg ikke bukker

At have den rigtige højde i forhold til gulvet er afgørende for den rette position af bækkenet. Hvad vi vil opnå er, at hofterne finder sig til rettet over knæniveau, så bækkenet kan rulle fremad, og ryggen kan rette sig naturligt uden stress.

Jeg har valgt at sidde i Seiza, man er stadig tæt på jorden, og med en håndbygget meditationstaburet under sig, kan man nemt få den rigtig højde fra gulvet, så man får rettet ryggen op og samtidig skåner knæ og ankler.

2 næsten ens meditationsskamler

Sådan bruger man en meditationstaburet

Kvinde der sidder i seiza på taburet og meditere.

Når du har beslutter dig for at bruge en meditationstaburet som en del af din meditationspraksis, kan det være vanskeligt at finde ud af, hvad der er den bedste måde at bruge den på. Hvis du bruger meditationstaburetten rigtigt vil det skåne ben og fødder, og meditationstaburetten vil samtidig hjælpe dig med en korrekt positioneret ryg.

Når du placere numsen på taburetten, absorberer den vægten fra ​​din overkrop. Det beskytter også dine ankler, som kan hvile uden pres under taburetten. Når du sidder på taburetten, skal du føle dig godt tilpas, især i ben og knæ. Hvis du gør det kan du både knæle og meditere længere uden ubehag og smerte.

At knæle på en meditationstaburet

Start med at placere knæene i jorden. (Jeg anbefaler at knæle enten på et foldet tæppe eller en pude for at beskytte dine ben og knæ fra gulvet). Når du knæler, løfter du numsen over dine ankler og glider taburetten ind under dine siddeknogler. Det kan være nødvendigt at justere taburetten fremad eller bagud, og vippe taburetten, indtil du kan finder den helt rette position.

Din vægt skal understøttes af taburetten, dine ankler skal være fladt mod gulvet under taburetten. Hvis dine ankler ikke er fleksible nok til at ligge fladt mod gulvet, kan du bruge et tæppe eller en pude til at støtte dine ben og lade dine fødder hænge over kanten for bedre komfort. En anden mulighed er at rulle et håndklæde samen og placere det under anklerne.

Hvis du bruger en taburet, der er for høj, vil den lægge for meget vægt på knæene, hvilket hurtigt bliver ubehageligt. Hvis taburetten er for lav, kan den lægge pres på dine ankler. Hvis din meditationstaburet har buede fødder, kan du kunne justere vinklen på taburetten, indtil din krop er korrekt understøttet. Du kan også bruge tæpper eller børger til at øge eller formindske taburettens højde.

Du bliver nok nød til at eksperimentere, indtil du får den rigtige højde og vinkel. Du skal sørge for, at der ikke er ubehag i ben og ankler, og din ryg skal være lige.

Prøv en meditationstaburet

Jeg forsøger at lave meditationstaburetter der er stabile og komfortable. De variere en del i højden, bredden, vinkel og i det hele tage hvordan de føles. Taburetterne har meget tilfælles, men med hensyn til siddekomfort er det de små variationer der gør forskellen. Derfor må du hjertens gerne låne en med hjem og prøve den af inden du køber.

Har du helt specielle behov bygger jeg gerne en ny ud fra dine behov og ønsker.

2 næsten ens meditationsskamler

Meditationsbænk nr. 9 og 10

To meditationsskamler håndlavet af en bordpladerest,…

Meditationsbænk nr. 8

Meditationsbænk af mahogni. En rest af en køkkenbordsplade.…

Meditationsbænk nr. 7

Håndlavet garageprojekt.  Denne bænk er lavet af gamle…

Meditationsbænk nr. 6

Denne bænk er af dansk egetræ. Ovntørret til 8-10 % fugtighed.…

Meditationsbænk nr 4

Håndlavet projekt, foran caféen i efterårssolen. Denne meditationsbænk…

Meditationsbænk nr 3

Denne bænk er lavet af nordamerikansk douglasgran fra NV Auto…

Meditationsbænk nr. 2

Håndlavet projekt, foran caféen i efterårssolen. Denne meditationsbænk…

Meditationsbænk nr. 1

Det første bænk-projekt, lavet foran caféen efter et Vipassana…