1
2
3
4
5
6
7
8
Indbygningsskab med sildebens skrivebord
1

Skelet i møbelkvalitets birkefiner, med bagplader af mdf.

2

Kantprofiler og frontlister i massiv fyrretræ for øget holdbarhed.

3

Softclose låger med glat fyldning, uden pynte fræsning.

4

Indbygget vinkøleskab.

5

Håndmalet i hvid RAL9010.

6

Tilbagetrukket sokkel i niveau med fodlister i rummet.

7

Indbygget skrivebord af sildeparket.

8

Sofakrog.

Indbygningsreol med skrivebord og sofakrog

Det er da blevet super godt.

Indbygningsreol til vores yndlingskunde i Virum. Et ønske om en lang indbygningsreol med plads til en sofa, et skrivebord og et vinkøleskab. Opfyldelsen blev denne moderne simple indbygningsreol. Reolen huser 3 underskabe med hver to låger, der åbner op i midten. Foroven 29 reolrum i varierende størrelse til bøger og nips.

Skræddersyet

Da en gammel kunde ringede for et par måneder siden, tog vi forbi gården og fik, foruden god kage, en kort snak om mulighederne for at bygge en langside til, med en indbygningsreol. Vi blev hurtig enige om hvordan reolen skulle se ud, da vores kunde allerede havde god fornemmelse, for hvad de ønskede.

Vi har bygget reolen i moduler med bagplader. Det gør modulerne stabile, og nemme at transportere. Vi har bygget modulerne af birkefiner, som har fået påmonteret frontlister og kantprofiler af massivt træ. Det giver bedre holdbarhed, og et pænt resultat efter penslen.

Som altid med disse indbygningsreoler bestod en stor del af arbejdet af malearbejde. Vi blev bedt om at male i hånden og sørge for synlige penselstrøg. Det er opnået ved at bruge rullen på de store flade arealer, og straks herefter, trække en finhåret bred pensel, meget forsigtig igennem malingen. I alt har indbygningsreolen fået 2 gange grunder, og 2 gange med klassikeren; RAL9010.

Selve monteringen gik ubesværet, vi brugte to dage på at stille modulerne op, samle dem, fiksere reolen, sætte hylder i, låger på, installere vinkøleskab og skrivebord –  samt gå det hele efter en sidste gang, med fugepistol og pensel.

Skelet af møbelkvalitets birkefiner

Fordelen ved birkefiner er i denne sammenhæng styrken, som også gør byggeprocessen nemmere, da birkefineren tager meget bedre imod de skjulte småsøm og skruer. Birkefineren vi anvender er CE mærket og FSC® certificeret.

Krydsfiner er laminerede træplader af tynde lag af finerplader af træ. Lagene er limet sammen med åreretningerne på kryds, så det danner en hård træplade, stærkere end tilsvarende ikke-sammenlimet træ. Grunde til at anvende krydsfiner er dens styrke, dens smidighed og dens beskyttelse mod eventuelle brud. Krydsfinér består af et – som regel ulige – antal sammenlimede finérblade. På amerikansk kaldes materialet ‘plywood’, og lagenes antal betegnes ved 3-ply, 5-ply osv. De to yderfinerer må have parallelt løbende fibre og desuden vende marvsiden, der som følge af skrælningen er konkav, indefter, for at pladen ikke skal krumme sig. [wiki]

Låger af mdf

Lågerne er bygget af kvalitets-mdf, et oplagt valg til låger. Mdf har en glat overflade og kompakte kanter der gør den velegnet til at skære i, slibe og male på. Men den primære årsag til valg af mdf til låger er fordi mdf er et fuldstændigt dødt materiale, så på den måde er vi sikre på at lågerne ikke ændrer form over tid, og vi sikre at de både åbner og lukker efter hensigten.

Håndmalet RAL9010

Heller ingen sprøjtemaling denne gang. Nærmest det modsatte, vi blev nemlig bedt om at håndmale og sørge for tydelige penselstrøg. Det er helt sikkert med at give reolen det der håndbyggede look ‘n feel.

Timelapse med lidt hip hop musik til

Lignende indretningsopgaver

Indbygningsreol med hylder og låger
walk-in closet

Walk-In Closet Garderobe